Simulatie Argenta

Argenta biedt op haar website op vlak van simulatie verschillende mogelijkheden. Zoals u waarschijnlijk reeds weet kunt u bij Argenta terecht voor een aanzienlijk aantal kredieten. U kunt er niet alleen terecht voor standaard kredieten, maar u kunt er eveneens een hypothecair krediet afsluiten. Voor al deze kredieten is het mogelijk om een zogenaamde simulatie uit te voeren. Een simulatie Argenta is gratis en geheel vrijblijvend. Daarnaast biedt het u de mogelijkheid om te achterhalen hoe een bepaald krediet exact verloopt. Op deze manier voorkomt u dat u tegen vervelende financiƫle problemen aanloopt.

De simulatie Argenta is dus een interessante manier om er achter te komen hoe een krediet precies verloopt, maar hoe gaat dat nu juist in z’n werk? Zeer eenvoudig. Wanneer u de simulatie begint zullen er een aantal algemene vragen gesteld worden. Deze vragen zijn als vanzelfsprekend afhankelijk van het krediet waarvoor de simulatie wordt uitgevoerd. In de eerste fase van de simulatie Argenta zal er u meestal gevraagd worden wat uw sociaal statuut is en hoeveel uw inkomen bedraagt. In de volgende fase zal vervolgens gevraagd worden welk bedrag u wenst te lenen en op welke termijn u denkt het geleende bedrag terug te kunnen betalen.

De derde en laatste fase van de simulatie van Argenta biedt u de uitkomst. Aan de hand van de door u ingevoerde gegevens wordt een maximum bedrag van afbetaling berekend waar u zich bij het afsluiten van een krediet aan dient te houden. Hou er rekening mee dat de simulatie tussen een gewone en een hypothecaire lening aanzienlijk verschilt.